Zelfgeknutseld vuurwerk ontmanteld in Alkmaar

Normal img 20180708 160636
Afbeelding: Politie

De politie heeft samen met de Explosieven Opruimingsdienst maandagavond een onbekend voorwerp onderzocht. in de Gaffelstraat Uiteindelijk bleek het te gaan om een half-ontbrande PVC pijp gevuld met PURschuim en sterretjes.

Een bewoonster had de pijp zien liggen in haar straat. Ze had de pijp meegenomen en in haar klikobak gedeponeerd. Omdat ze het toch niet helemaal vertrouwde belde ze de politie. Agenten bekeken de pijp en maakten foto's. Deze zijn overlegd en besproken met specialisten. Omdat deze de pijp qua veiligheid niet vertrouwden werden maatregelen voorbereid om tientallen woningen te ontruimen tijdens het nadere onderzoek van de explosievenverkenners van de politie en de EOD. 

Uit de nadere verkenningen werd duidelijk dat de bewoners niet hun huizen hoefden te verlaten. De restanten zijn vervolgens meegenomen door de politie en worden vernietigd.  

Dit artikel verscheen eerst op AlkmaarActueel.nl

Adverteren op LangedijkActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op LangedijkActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Langedijk
05:26

17° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

67%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief