Drie aanhoudingen na inbraak in bedrijfspand in Broek op Langedijk

5 maanden geleden gepubliceerd

In de vroege ochtenduren van vandaag vond er een inbraak plaats in een bedrijfspand aan het Mandepad in Broek op Langedijk. De politie was snel ter plaatse en heeft drie verdachten aangehouden.

Snelle actie van de politie

Het inbraakalarm van het bedrijfspand ging af rond 03.15 uur. Politie-eenheden uit Heerhugowaard en Alkmaar reageerden snel en waren binnen drie minuten op de locatie om mogelijke vluchtroutes te blokkeren.

Drie verdachten aangehouden

De politie hield drie verdachten aan. Dit zijn twee mannen van 17 en 18 jaar uit de gemeente Dijk en Waard en een 25-jarige man die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft. Momenteel doet de afdeling Forensische Opsporing onderzoek en wordt er zowel ter plaatse als digitaal buurtonderzoek gedaan.

Bel 112 bij vermoeden van inbraak

De politie benadrukt de belangrijkheid van het bellen naar 112 bij het vermoeden van een inbraak. Dit kan helpen om een inbraak te voorkomen of een inbreker op heterdaad te betrappen. Het bellen van 112 is bedoeld voor spoedsituaties, maar ook wanneer men getuige is van een misdrijf of de voorbereiding van een inbraak of diefstal.